Norsk litteraturfestival

Norsk litteraturfestival er den største festivalen på litteraturfeltet, ikke bare i Norge, men i hele Norden. Den legger stor vekt på norsk og nordisk litteratur, selv om den også har en internasjonal profil. Samtidig som den fokuserer på det som rører seg i samtidslitteraturen har den også et tilbakeskuende element, og har som sitt alternative navn Sigrid Undset-dagene. Norsk litteraturfestival ble til på Lillehammer i 1995, året etter at stedet hadde blitt kjent gjennom arrangementet av de olympiske leker.

Denne festivalen arrangeres hvert år i slutten av mai, og hovedsaken er å fylle gater, konferansesaler og utesteder med forfattere, bøker og lesere. Formålet med Norsk litteraturfestival er å fremme arbeidet til gode forfattere og diskutere de beste bøkene, i tillegg til at det gjerne blir livlige debatter av en mer allmenn karakter om kultur, politikk og samfunn.

Norsk litteraturfestivalNorsk litteraturfestival inkluderer mange ulike arrangement for ulikt publikum, herunder barn, ungdom, voksne og eldre, og i noen grad også både for menn og kvinner. I tillegg er det en møteplass for forlagsbransjen i Norge, for i tillegg til forfatterne vil du finne andre viktige aktører som forleggere, redaktører, oversettere, kritikere og til og med bibliotekarer. Det er et sted hvor man både kan bli bedre kjent med spennende nye forfattere og gå dypere inn i noen av samtidens største verker.

Kjente forfattere på Norsk litteraturfestival

Dersom du følger med på utdelingen av Nobelprisen i litteratur, har du sikkert hørt om sør-afrikanske J. M. Coetzee, tysk-rumenske Herta Müller, og den hviterussiske systemkritikeren Svetlana Aleksijevitsh. I tillegg til at alle tre har høstet Nobelprisen for sitt arbeid har de også det til felles at de alle har vært deltakere på Norsk Litteraturfestival! Andre spennende forfattere som tidligere har gjestet festivalen har vært John Irving og Zadie Smith, og fra Norge Jo Nesbø og Dag Solstad.