Dansens hus – nasjonal scene for dans

Den nasjonale scenen for dans i Norge kalles Dansens Hus. Der vises forestillinger av ulike typer dansekunst, fra forestillinger for barn til store produksjoner med internasjonale kunstnere og koreografer. Både nye og etablerte dansere og koreografer får sjansen til å prøve seg på denne scenen, så lenge de har den rette kombinasjonen av talent og energi. Som publikummer har du også mulighet tildans å komme dansen i møte ved å delta i klasser, workshops, eller lignende der du også får snakke med profesjonelle dansere og lære hvordan det egentlig er å livnære seg av dans. I tillegg til mer tradisjonell dans kjører Dansens Hus på med både gatedans og hiphop, gjerne for å tiltrekke seg nye unge danseinteresserte. Generelt er det vekt på samtidige uttrykk ved Dansens Hus.

Scenen ble etablert i et gammelt industrianlegg ved Akerselva i Oslo i 2004. Det er plass til nærmere 500 publikummere til sammen på de to scenene som etter visse endringer ble åpnet i 2008. Utstyret holder svært høy kvalitet og har blitt bekostet av store overføringer over statsbudsjettet. Ved siden av ligger den kjente Mathallen i Oslo, og det finnes også mange kule utesteder i nærheten.

Norsk dans på sitt beste

Skal du få med deg en urpremiere på norsk dans med samtidig tilsnitt er du nesten nødt til å ta turen til Dansens Hus; der finner du i hvert fall den høyeste kvaliteten på både dansingen og koreografien. Hvert år presenteres mellom 30 og 40 ulike forestillinger med ulike høyt kvalifiserte dansere i hovedrollene og kjente koreografer fra inn- og utland. Dette er også stedet der du kan ta med deg barna og la dem få en introduksjon til enten formell eller mer gateinspirert dansing. Dansen er en kunstform som av noen regnes som den eldste av alle, og heldigvis gjør Dansens Hus den tilgjengelig for et stort antall nordmenn hvert år.